دانستنی های رنگ آستری

رنگ آستر چیست؟

آستر زدن یکی از مراحل مهم قبل از رنگ آمیزی است که بعنوان یک لایه اولیه بر روی سطح مورد نظر اعمال می شود تا لایه رنگ به خوبی و با کیفیت مطلوبی بر روی سطح اجرا شود. در صورتی که از پرایمر استفاده نشود رنگ مورد نظر به خوبی بر روی دیوار نمی چسبد و در نتیجه نیاز به چندلایه رنگ آمیزی است تا بتوان به پوشش دلخواه برسیم.

اما با استفاده از آستر رنگ نهایی به خوبی و باکیفیت بر روی دیوار می نشیند و در نتیجه سطح باکیفیت و همواری را مشاهده خواهیم کرد.

شاید با خواندن این پاراگراف در ذهن شما سوال ایجاد شده است که رنگ آستری چیست؟ پس در ادامه با ما همراه باشید تا با انواع رنگ آستری آشنا شویم.

آستر زدن دیوار

بعد از هموار کردن دیوار بوسیله بتونه کاری و از بین بردن لکه های اولیه مرحله آستر زدن دیوار و استفاده از رنگ آستری است که قبل از رنگ آمیزی اصلی دیوار از این رنگ برای همسطح سازی دیوار استفاده می شود.

در صورتی که از رنگ آستری استفاده نشود ناچار به چند لایه رنگ آمیزی هستیم تا بتوانیم پوشش بالایی را از رنگ بر روی سطح مورد نظر بدست آوریم و در این صورت هزینه و زمان خود را هدر داده ایم.

مزایای استفاده از رنگ آستری

با توجه به آنچه پیش تر گفته شد آستر زدن دیوار قبل از رنگ آمیزی دارای مزایای مختلفی است که برخی از آن ها را می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. صاف و یکدست کردن سطح مورد نظر
  2. صرفه جویی کردن در زمانی که صرف رنگ آمیزی می شود
  3. صرفه جویی در استفاده از رنگ و در مجموع صرفه جویی در هزینه ها
  4. افزایش کیفیت رنگ آمیزی
  5. آماده سازی سطح زیرین برای رنگ آمیزی
  6. افزایش دوام رنگ

مواد اولیه تشکیل دهنده رنگ آستری سبب شده تا سطح مورد نظر یکدست شود، از این رو در سطوحی که سطح ناهمواری کمتری دارد از آستری کمتری نیز استفاده می شود و نیاز به رنگ آمیزی چندلایه رنگ آستری نیست.

انواع رنگ آستری

همانطور که پیش تر به آن اشاره شد رنگ های آستری دارای انواع گوناگونی هستند که متناسب با هر سطحی نوعی از آن استفاده می شود در ادامه به بررسی و معرفی هر کدام به صورت مجزا می پردازیم.

1-رنگ آستری چندکاره

آستر چندکاره یکی از انواع پرکاربرد است زیرا قابلیت اجرا بر روی سطوح مختلفی را دارد اما در عین حال قبل از استفاده بر روی هر نوع سطح به موارد مصرف و نوع سطح توجه کنید که با سطح مورد نظر همخوانی داشته باشد؛ همچنین یکی دیگر از موارد مهم و حائز اهمیت خرید رنگ از برندهای معتبر می باشد.

2.رنگ آستری برای سطح گچی

سطوح گچی اغلب دارای PH بالایی بوده که نشان از بالا بودن میزان قلیایی، اسیدی مواد می باشد و در این نوع سطوح مانند دیوارهای منزل اگر رنگ را بدون آستری و به صورت مستقیم استفاده کنیم، پس از خشک شدن آن با پوسته شدن و جدا شدن رنگ از سطح مواجه می شویم.

اما با استفاده از رنگ آستری مناسب سطوح گچی نه تنها مانع از پوسته شدن می شویم بلکه به دلیل جلوگیری از جذب رنگ به سطح مقدار استفاده از رنگ را کاهش داده و همچنین رنگ نهایی زیباتر جلوه می کند.

3-رنگ آستری ضد لک

یکی از انوع رنگ آستری ضدلک می باشد که مانع از ایجاد لک بر روی سطح نهایی می شود. این نوع آستر اغلب برای سطوحی به کار برده می شود که در برابر دود و رطوبت بوده و نیاز به مقاوم سازی می باشد.

اشتراک گذاری

کاربر گرامی اگر از محتوا موجود در این صفحه خوشتان آمده است می توانید توسط دکمه های زیر آن را با دوستان خود در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فیسبوک
توئیتر
لینکداین
واتساپ
تلگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *